Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Decalc

Sinonime

  • Désincalcar
  • Enlever le calcaire
  • Supprimer le calcaire

Definiție : Decalc

Decalcare este procesul prin care un desen este copiat sau transpus de pe o suprafață pe alta, cum ar fi de la o hârtie transparentă la o altă hârtie, pe o placă sau pe o stofă. Este o tehnică utilizată în artă sau în lingvistică, unde calcarea se referă la copierea unui termen sau a unui cuvânt dintr-o limbă în alta. Decalcarea poate fi utilizată și în obținerea de hârtie prin copierea unui model pe suprafața acesteia.

Termenul „decalc” mai poate face referire și la hârtia obținută prin decalcare, care este rezultatul procesului de decalcare. Deși mai rar utilizat în acest sens, decalc se poate referi și la un desen obținut prin decalcare. În domeniul lingvisticii, decalc desemnează cuvinte sau expresii preluate dintr-o limbă străină, în special prin calcarea lor după modelul lingvistic al altei limbi.

În literatura română, termenul „decalc” mai poate face referire și la sistemul de numerotare între 11 și 19 și între 20 și 99, care reprezintă un decalc după sistemul slav. Acest sens se întâlnește în special în lucrări care abordează subiectul sistemelor de numărare.

Decalcarea poate fi realizată prin reproducerea unui desen sau a unui model pe hârtie, pânză, aramă sau alte materiale prin intermediul unui proces de copiere. Termenul se referă la procesul de efectuare a unei contra-probe a unui desen deja existent. Prin decalcare se obține o copie fidelă a desenului original pe o nouă suprafață.

În concluzie, „decalc” este un termen care poate avea mai multe semnificații în funcție de conținutul contextului. Poate desemna procesul de copiere a unui desen sau a unui termen dintr-o limbă în alta, poate face referire la hârtia obținută prin decalcare sau poate desemna sistemul de numerotare în anumite limbi.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.