Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Decent

Sinonime

  • v. politicos
  • pudic
  • rușinos
  • sfios
  • acceptabil
  • onorabil

Definiție : Decent

Decent – Adj. – Cuviincios, pudic. Fr. décent.

Decent este un adjectiv care descrie comportamentul moral și cuviincios al unei persoane. Aceasta se manifestă prin respectarea regulilor sociale și a valorilor etice. O persoană decentă se comportă într-un mod respectuos și prudent, având un comportament potrivit în situațiile sociale.

Decent poate fi folosit și pentru a descrie ceva care este potrivit sau adecvat din punct de vedere moral. De exemplu, un limbaj decent implică folosirea cuvintelor și a expresiilor potrivite într-un context social.

Decent poate fi de asemenea asociat cu ideea de pudicitate și rușine. O persoană decentă evită comportamentul excesiv sau indecent și își menține în mod corespunzător intimitatea și demnitatea.

Decent înseamnă conform cu decența și cuviința. Aceasta implică activități și comportamente care sunt în conformitate cu normele sociale și valorile morale. O purtare sau o vorbă decentă respectă aceste principii.

În mod decent este o expresie care indică faptul că o acțiune sau un comportament se face într-un mod potrivit și respectuos. Este important să avem grijă să ne comportăm într-un mod decent în toate aspectele vieții noastre.

Decent poate fi folosit și pentru a descrie o persoană sau un obiect care este cuviincios și plin de decență. Un individ sau un lucru decent reprezintă modele de respectabilitate și integritate într-o societate.

Limbajul decent este un exemplu de modul în care putem comunica într-un mod respectuos și adecvat. Este important să fim atenți la cuvintele pe care le folosim și să evităm exprimările ofensatoare sau vulgare.

În concluzie, conceptul de decent implică cuviința, respectul și pudicitatea în comportamentul și vorbirea noastră. Este esențial să ne străduim să fim oameni decenti și să promovăm valorile morale în societatea noastră.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.