Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Dejuca

Sinonime

  • zădărnici

Definiție : Dejuca

Cuvântul ‘dejuca’ poate avea mai multe semnificații în limba română și este folosit în diferite contexte. Iată o definiție care cuprinde înțelesurile diferite ale cuvântului:

‘Dejuca’ este un verb tranzitiv care derivă din cuvântul ‘joc’ în limba română, având ca origine cuvântul francez ‘dé-jouer’. Acest verb se conjugă în același mod ca și verbul ‘joc’.

Acest cuvânt poate însemna „zădărnicesc, fac să cadă un proiect, o intrigă” atunci când este folosit singur, ceea ce implică faptul de a contracara planurile sau machinațiile cuiva.

Poate fi folosit și ca sinonim al verbului ‘dejuca’ care înseamnă „a zădărnici (planurile, uneltirile cuiva)” și care derivă, de asemenea, din franceza ‘déjouer’.

Mai mult, acest verb poate fi folosit ca o variantă a ‘dejuca’ cu aceeași semnificație, adică „a zădărnici (planurile, uneltirile cuiva)”.

O altă utilizare a cuvântului ‘dejuca’ este în contextul expresiei ‘a dejucat intențiile cuiva’, ceea ce înseamnă „a întoarce șpilul, a lua (cuiva) porumbelul de pe foc, a-i tăia (cuiva) zarurile”. Această expresie este folosită pentru a descrie faptul de a frusta sau de a împiedica pe cineva să-și îndeplinească intențiile sau planurile.

În concluzie, cuvântul ‘dejuca’ în limba română poate însemna „zădărnicesc, fac să cadă un proiect, o intrigă” și este folosit pentru a descrie acțiunea de a contracara planurile sau machinațiile cuiva. De asemenea, poate fi folosit ca un sinonim al verbului ‘dejuca’ cu aceeași semnificație. Mai mult, poate fi folosit pentru a descrie faptul de a frusta sau de a împiedica pe cineva să-și îndeplinească intențiile sau planurile.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.