Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Denudare

Sinonime

  • denudație
  • déboiser
  • défricher
  • dégarnir
  • dépouiller

Definiție : Denudare

‘DENUDÁRE’ este un substantiv feminin care desemnează acțiunea de a denuda și rezultatul acesteia, adică denudația sau denudarea. Cu ajutorul acestui termen se poate indica expunerea sau dezvelirea unei suprafețe, a unui obiect sau a unei părți a corpului uman. De exemplu, denudarea unui teren agricol poate însemna îndepărtarea stratului vegetal pentru a pregăti suprafața pentru lucrările de prelucrare sau plantare. Termenul ‘denudare’ poate fi folosit și în contextul unei denudații artistice, în care o persoană își dezvăluie corpul în scopuri estetice sau pentru a transmite un mesaj artistic.

‘DENUDÁRE’ poate fi și o acțiune prin care se face dezvelirea sau scoaterea în evidență a unei caractere sau trăsături ascunse ale unei persoane sau a unor aspecte ale unei situații. De exemplu, denudarea adevărului într-un caz de fraudă presupune dezvăluirea faptelor reale și evidențierea aspectelor ascunse ale acesteia. În contextul relațiilor interpersonale, denudarea emoțiilor poate fi un proces prin care o persoană își exprimă deschis și sincer sentimentele și gândurile sale, fără a le mai ascunde sau reprima.

‘DENUDÁRE’ este și un verb, care poate fi folosit pentru a exprima acțiunea de a dezveli sau a descoperi ceva. De exemplu, denudarea unui pământ arid implică îndepărtarea stratului de vegetație pentru a analiza sau a lucra direct cu solul sau cu straturile geologice expuse. De asemenea, termenul poate fi utilizat în contextul dezvelirii unui monument sau a unei lucrări de artă, pentru a le pune în evidență și a le expune publicului.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.