Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Deparazitat

Sinonime

  • a despăduchea

Definiție : Deparazitat

DEPARAZITÁ vb. tr. A elimina paraziții care afectează plantele sau animalele prin diverse metode, cum ar fi chimicale, fizice sau biologice. Prin acțiunea de deparazitare se urmărește distrugerea sau înlăturarea insectelor, ciupercilor, mucegaiurilor și altor organisme dăunătoare. Procesul de deparazitare poate fi aplicat atât în sectorul agricol, pentru a proteja culturile, cât și în sectorul zootehnic, pentru a menține sănătatea animalelor. Este esențial ca deparazitarea să fie realizată în mod regulat și corect pentru a preveni infestările și pentru a asigura bunăstarea plantelor și a animalelor.

DEPARAZITAT, -Ă, adj. (despre plante sau animale) Care a fost curățat de paraziți. După ce au fost supuse procesului de deparazitare, plantele sau animalele devin lipsite de organisme dăunătoare și sunt astfel protejate împotriva infecțiilor sau a altor afecțiuni. De exemplu, o cultură de legume poate fi considerată deparazitată atunci când insectele și ciupercile care ar putea afecta producția au fost eliminate prin tratamente speciale.

În concluzie, deparazitarea este un proces vital în agricultură și în creșterea animalelor, fiind necesar pentru a proteja culturile și animalele de infestări și pentru a preveni apariția bolilor. Prin deparazitare se elimină paraziții care pot afecta în mod negativ sănătatea și calitatea plantelor sau a animalelor. Este important ca acest proces să fie realizat conform regulilor și instrucțiunilor corespunzătoare pentru a obține rezultate eficiente și durabile.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.