Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Depărtat

Sinonime

  • îndepărtat
  • desfăcut
  • rășchirat
  • distanțat
  • spațiat

Definiție : Depărtat

Depărtat este un adjectiv care are mai multe sensuri și semnificații. În primul rând, poate fi utilizat pentru a descrie ceva ce este la distanță sau departe în spațiu. De exemplu, o călătorie depărtată este o călătorie lungă. De asemenea, poate indica ceva ce este la mare distanță de momentul actual în timp. Un exemplu ar fi un eveniment dintr-un timp depărtat sau amintiri depărtate. Balise:

Depărtat poate fi de asemenea un adverb și se folosește pentru a descrie ceva care este departe în spațiu sau în timp cu referire la locul sau momentul actual. Putem folosi acest termen pentru a descrie obiecte sau sate aflate la distanță, chiar și pentru a crea imagini poetice.

Depărtat poate fi și un verb, în formă de depărta sau depărtá, și are două sensuri principale. În primul rând, poate avea sensul de a crește distanța față de un loc sau de cineva, de a se retrage sau de a pleca într-un loc mai îndepărtat. În această accepțiune, poate indica o despărțire sau înstrăinare de cineva sau ceva. De asemenea, poate fi folosit pentru a indica acțiunea de a duce sau muta ceva mai departe sau de a ține pe cineva departe.

Un alt sens al acestui verb este acela de a înlătura sau a alunga pe cineva sau ceva dintr-un loc sau situație. De exemplu, poate indica acțiunea de a îndepărta pe cineva dintr-o poziție sau funcție. Sensul de a devia sau a abate este de asemenea prezent în acest verb, fiind utilizat pentru a indica o schimbare sau o deviere de la subiect.

Trebuie menționat că aceste sensuri și semnificații ale cuvântului depărtat sunt utilizate în diferite contexte, iar sensul exact poate varia în funcție de contextul în care este folosit. Cu toate acestea, în general, depărtat indică ceva care este la distanță sau departe în spațiu sau timp, exprimând ideea de a fi într-un loc sau moment diferit față de cel prezent.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.