Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Depesa

Sinonime

  • telegrafia

Definiție : Depesa

DEPESA este un substantiv feminin care se referă, în general, la o telegramă sau un mesaj de comunicare urgentă. Termenul provine din franceza veche „dépêche”. Depeșa este un verb asociat cu acțiunea de a comunica sau a informa și derivă din termenul francez „dépêcher”. Astăzi, depesa poate fi considerată învechită și este rar folosită în limba română în sensul de telegramă sau informație transmisă rapid.

Prin depesa se înțelege în continuare o formă de înștiințare sau comunicare, dar realizată prin mijloacele cele mai rapide. Acest lucru poate include transmiterea prin telegraf sau prin alte mijloace tehnologice moderne. Folosirea termenului „depeșă” poate indica faptul că mesajul este urgent și trebuie transmis imediat.

În unele texte mai vechi, depeșa se poate referi la un fel de telegramă sau informație urgentă. În aceste cazuri, este posibil să se menționeze despre ștafete sau mesageri care transportă depeșele cu mare viteză. Se poate raporta și la o situație în care o persoană primește o depeșă importantă de la cineva special sau influent.

Depeșa, ca verb, reprezintă acțiunea de a trimite o depeșă sau de a expedia un mesaj urgent. Este posibil să fie folosit în contexte mai formale sau în texte mai vechi pentru a sublinia importanța și urgența transmiterii mesajului.

În concluzie, termenul „depesa” se referă în general la o telegramă sau un mesaj de comunicare urgentă, care este transmis prin mijloacele cele mai rapide disponibile la momentul respectiv.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.