Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Derivație

Sinonime

  • derivare

Definiție : Derivație

Derivația este o ramificație a unei ape, a unei canalizări, a unui circuit telefonic sau electric. Poate fi și o deviere a unui proiectil din planul de tragere cauzată de mișcarea sa de rotație. În medicină, derivația se referă la abaterea sângelui sau a umorilor dintr-o parte a corpului în alta, care poate produce o reacție într-o altă zonă. În analiza matematică, derivația este o operație folosită pentru a găsi derivata unei funcții.

Derivația poate fi, de asemenea, o lucrare hidrotehnică utilizată pentru transportul apei între conducta principală sau sursă și punctul de utilizare. În lingvistică, derivația se referă la procesul prin care un cuvânt derivă din altul, prin adăugarea sau eliminarea de afixe sau alte mijloace.

Derivația este o ramificație secundară a unei căi de comunicație, a unui circuit telefonic sau electric. De asemenea, poate fi o abatere a unui proiectil din planul de tragere, cauzată de rotația acestuia în jurul axei sale. În medicină, derivația poate fi o modificare a tulburărilor organice prin producerea unei reacții într-o altă zonă a corpului.

Derivația este o ramificație secundară, permanentă sau temporară, a unui curs de apă, a unei canalizări, a unui circuit electric, a unei conducte de fluid sau a unei căi de comunicație. De asemenea, poate fi o abatere a unui proiectil din planul de tragere, cauzată de rotația acestuia în jurul axei sale. În lingvistică, derivația se referă la procesul prin care se formează un cuvânt din altul.

Derivația este o ramificație secundară, permanentă sau temporară, a unui curs de apă, a unei canalizări, a unui circuit electric, a unei conducte de fluid sau a unei căi de comunicație. De asemenea, poate fi o lucrare hidrotehnică pentru transportul apei între conducta principală sau sursă și punctul de utilizare. În domeniul militar, derivația se referă la abaterea unui proiectil din planul de tragere cauzată de rotația acestuia. În lingvistică, derivația se referă la crearea unui cuvânt nou din altul prin adăugarea sau eliminarea de afixe sau alte mijloace.

Derivația este o abatere a unui proiectil din planul de tragere, cauzată de mișcarea sa de rotație. Poate fi și o ramificație secundară a unei căi de comunicație, a unui circuit telefonic sau electric. În medicină, derivația se referă la abaterea sângelui sau a umorilor dintr-o parte a corpului în alta, pentru a produce o reacție într-o altă zonă.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.