Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Desfăca

Sinonime

  • desciocăla

Definiție : Desfăca

Desfăca este un verb transitiv care poate avea mai multe sensuri și semnificații în limba română. Unul dintre sensurile acestui cuvânt este acela de a strica sau a dezlega ceva care a fost făcut sau legat anterior. De exemplu, se poate folosi pentru a desface un nod sau un pachet. De asemenea, poate însemna a dezgoli sau a curăța un obiect de coajă sau înveliș, precum desfăcerea fasolei sau a boabelor de porumb de pe cocean.

Un alt sens al verbului desfăca este acela de a dezlega sau a anula ceva. Poate fi folosit pentru a desface o căsătorie, un contract sau chiar farmece. De asemenea, poate însemna a rezolva sau a dezlega o problemă. Expresia „a desface o problemă” se referă la găsirea unei soluții sau a unei rezolvări pentru o anumită situație.

De asemenea, verbul desfăca poate avea sensul de a desprinde sau a se desprinde ceva dintr-un loc sau de la o altă piesă. De exemplu, se poate folosi pentru a desface foile din plăcinte sau pentru a desprinde tecile de la boabele de fasole. În plus, poate însemna a se deschide sau a se crăpa în cazul unor obiecte sau a se desprinde în cazul unor lucruri sau persoane.

Un alt sens al verbului desfăca este acela de a desface sau a lichida prin vânzare. Se poate folosi pentru a indica vânzarea și eliminarea unor produse sau bunuri. De exemplu, se poate spune că o persoană s-a desfăcut de blănărie sau că a desfăcut oalele prin vânzare.

În concluzie, cuvântul desfăca este un verb cu multiple semnificații în limba română. Poate însemna a strica, a dezlega sau a curăța ceva, a anula sau a rezolva o problemă, a desprinde sau a se desprinde, a deschide sau a lichida prin vânzare.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.