Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Echitate

Sinonime

  • Dreptate

Definiție : Echitate

ECHITATE este un substantiv feminin care se referă la egalitate, dreptate și nepărtinire. Este asociat și cu conceptele de cinste și omenie. ECHITATE implică o comportare bazată pe respectarea reciprocă riguroasă a drepturilor și datoriilor, precum și pe satisfacerea egală a intereselor fiecărei persoane.

Este important să menționăm că ECHITATE reprezintă un principiu etic și juridic care stă la baza reglementării relațiilor sociale într-un spirit de dreptate, egalitate și justiție, colaborare și respect reciproc.

Termenul ECHITATE poate fi sinonim cu justiție naturală, adică justiția bazată pe principii de dreptate și nu doar pe reguli legale. Este opusul justiției legale în sensul că ECHITATE sugerează aplicarea unei legi morale și nu doar a unei legi scrise.

În înțelesul său cel mai larg, ECHITATE reprezintă calitatea unei persoane care acționează cu dreptate și nepărtinire, își împlinește datoriile fără a viza un interes personal, ci doar din iubire pentru bine și pentru echitate.

Echitatea joacă un rol important în societate pentru a asigura un tratament corect și egal pentru toți indivizii, precum și o distribuție echitabilă a drepturilor și obligațiilor.

Deși nu există o definiție unică și specifică a termenului ECHITATE în textele oferite, putem observa că în toate apar variante ale sensurilor anterior menționate, sugerate de expresiile precum egalitate, dreptate, nepărtinire, cinste, omenie și în contextul respectării reciproce a drepturilor și obligațiilor.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.