Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Efort

Sinonime

  • v. strădanie
  • greutate
  • osteneală
  • trudă
  • încercare
  • sforțare
  • silință
  • strădanie
  • străduință
  • tensiune (FIZ.)

Definiție : Efort

EFÓRT este un substantiv neutru care poate avea mai multe semnificații și înțelesuri. În primul rând, se referă la încordarea fizică sau intelectuală depusă pentru a atinge un anumit scop. Este vorba despre acțiunea energică fizică sau intelectuală, despre sforțarea și străduința de a obține ceva dorit. A face un efort implică mobilizarea puterilor fizice sau intelectuale ale unei persoane în vederea realizării unui randament superior sau pentru a depăși o dificultate.

În al doilea rând, efortul poate fi definit ca o forță interioară care apare într-un material în urma unei solicitări exterioare. Această forță internă se opune la rândul ei acestei solicitări, fiind rezultanta forțelor inferioare dintr-o secțiune a unui corp deformabil, cauzată de diferite influențe exterioare precum solicitări mecanice, efectele termice etc. Este vorba despre o acțiune a materialului de a rezista și de a se opune unei solicitări exterioare.

În domeniul fizicii, efortul poate fi considerat și ca o forță interioară care acționează într-un corp. Această forță poate fi cauzată de diverse solicitări externe, de modificări de temperatură și alți factori. Este vorba despre rezultanta tuturor forțelor interne dintr-o secțiune a corpului deformabil.

Efortul poate fi înțeles și ca o încordare a puterilor fizice sau psihice ale unui organism în vederea atingerii unui scop sau pentru a depăși o dificultate. Este vorba despre strădania, sforțarea și străduința depusă pentru a obține ceva dorit sau pentru a depăși o situație dificilă. De asemenea, efortul poate fi considerat ca o mobilizare a puterilor fizice sau psihice pentru a realiza un randament superior celui obișnuit.

În concluzie, efortul este un concept care se referă la încordare fizică sau intelectuală, la acțiunea energică fizică sau intelectuală, la sforțare, străduință și mobilizare a puterilor interioare. Poate fi vorba despre efort depus în vederea atingerii unui scop sau pentru a depăși dificultăți, dar și despre forțele interioare care acționează într-un material sub efectul unor solicitări exterioare.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.