Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Egala

Sinonime

  • egaliza
  • a ajunge

Definiție : Egala

Égala – acest cuvânt este un adjectiv care înseamnă „la fel,” „similar” sau „identic”. Poate fi, de asemenea, folosit pentru a descrie figuri geometrice care se suprapun exact. În contextul oamenilor, înseamnă „de același rang” sau „de aceeași valoare”. Și în matematică, „egal” desemnează două expresii care au aceeași valoare. Acest cuvânt provine din franceză „égal” și latină „aequalis”.

Cuvântul „egal” poate fi utilizat și ca adverb pentru a exprima egalitatea sau indiferența. De exemplu, expresia „mi-e egal dacă pleci sau dacă rămâi” înseamnă „nu-mi pasă dacă pleci sau rămâi”. De asemenea, poate fi folosit ca adjectiv substantivat pentru a desemna pe cineva care este egal sau de aceeași valoare cu altcineva. De exemplu, „femeia participă cu titlul de egală a bărbatului” înseamnă „femeia participă în calitate de egală a bărbatului”.

Termenul „egal” poate fi, de asemenea, utilizat în domeniul matematicii pentru a descrie cantități care au aceeași valoare în aceeași unitate de măsură. De exemplu, „două cantități egale cu a treia sunt egale între ele” înseamnă „două cantități egale cu a treia sunt egale între ele”. În geometrie, poate fi folosit și pentru a descrie figuri care se suprapun exact.

În anumite contexte, „egal” poate fi utilizat pentru a descrie ceva care este uniform, invariabil sau monoton. De exemplu, „ochii-s obosiți de această priveliște egală a șesurilor” înseamnă „ochii-s obosiți de această priveliște uniformă a câmpiilor”. De asemenea, poate fi folosit pentru a exprima indiferența sau faptul că ceva este fără importanță. De exemplu, „asta mi-e egal” înseamnă „nu-mi pasă de asta” sau „asta nu contează pentru mine”.

În concluzie, cuvântul „egal” în română poate fi folosit pentru a descrie similitatea, identitatea, echivalența sau indiferența între două elemente. Poate fi utilizat în diferite contexte, cum ar fi matematica, geometria, relațiile umane sau preferințele personale.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.