Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Elanul

Sinonime

  • entuziasm
  • avânt

Definiție : Elanul

ELANUL este un animal rumegător din familia cerbilor, caracterizat prin prezența unor coarne bogate. Acesta trăiește în pădurile din nordul Europei, al Americii și al Asiei. Termenul are origini în limba franceză și se referă la un tip de cerb cu coarne late și ramificate, care în prezent se mai găsește în nordul Europei și al Americii.

ELANUL este un mamifer erbivor din familia cervidelor, care se caracterizează prin prezența unor coarne ramificate. Acesta este răspândit în nordul Europei, al Americii și al Asiei. Termenul provine tot din limba franceză și descrie un cerb mare care locuiește în pădurile din nord.

ELANUL este, de asemenea, un animal rumegător nordic din familia cerbicelor, cu coarne mari, ramificate și lățite în formă de lopeți. Acesta este cunoscut și sub denumirea științifică Alces alces și trăiește în pădurile din Europa, America și Asia de Nord.

ELANUL poate fi, de asemenea, un animal rumegător cu coarne late și ramificate, din familia cerbilor, care trăiește în pădurile nordice ale Europei, Americii și Asiei. Această variantă se referă la specia Alces alces și este rar utilizată în comparație cu celelalte sensuri ale termenului.

ELANUL poate avea și sensul de avânt, mișcare sufletească sau pornire. De asemenea, poate desemna un complex de mișcări și proceduri care facilitează efectuarea unei sărituri sau a unei aruncări. Aceste sensuri pot fi folosite atât într-un context general, cât și în contextul sportiv.

ELANUL mai poate însemna și avânt, însuflețire sau entuziasm. Este folosit pentru a descrie o energie creatoare și o pasiune puternică de a realiza ceva. Acest termen este adesea utilizat în contextul activităților creative sau sociale, precum și în discursul politic sau literar.

În concluzie, termenul ELANUL are mai multe sensuri în limba română, fiecare cu propria sa definiție. Aceasta variază de la descrierea unui animal rumegător din familia cerbilor până la însemnarea unei mișcări sufletești sau a unui avânt creativ.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.