Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Elaterium

Sinonime

  • PLESNITOÁRE
  • (BOT.; Ecballium elaterium)
  • (reg.) pocnitoare
  • castravete-sălbatic

Definiție : Elaterium

Elaterium este o substanță obținută din plantele din genul Ecballium, care are multiple sensuri și utilizări.

În primul rând, elaterium poate fi folosit ca denumire pentru fructul uscat al plantei Ecballium elaterium, numit și castravetele sângerând. Acest fruct are formă de pară și, când este matur, explodează pentru a-și dispersa semințele. Fructul conține o substanță toxică numită elaterină, care poate fi extrată și utilizată în scopuri medicinale.

În domeniul medical, elaterium este un purgativ puternic, cunoscut pentru proprietățile sale laxative și de evacuare a intestinului. Este utilizat în tratamentul constipației severe și în pregătirea pacienților pentru anumite proceduri medicale, cum ar fi colonoscopia. Totuși, trebuie utilizat sub supraveghere medicală strictă, deoarece doza trebuie adaptată în funcție de fiecare pacient în parte și există riscul de deshidratare și dezechilibru electroliți.

De asemenea, elaterium se mai poate referi și la medicamentele care conțin extract de elaterium și sunt utilizate în scopuri medicinale. Aceste medicamente pot fi administrate sub formă de tablete sau supozitoare și au același efect laxativ puternic ca fructul sau extractul de elaterium pur. Ele sunt prescrise în cazurile în care alte tratamente pentru constipație nu au avut efect sau nu sunt recomandate din diverse motive medicale.

In concluzie, elaterium reprezintă o substanță obținută din planta Ecballium elaterium, care poate fi folosită în scopuri medicinale ca purgativ puternic. Fructul matur al plantei conține elaterină, o substanță toxică, iar extractul său este utilizat în medicamentele destinate tratării constipației severe. Utilizarea acestor medicamente trebuie făcută sub supraveghere medicală și cu mare atenție din cauza efectelor secundare și a riscului de deshidratare.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.