Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Electric

Sinonime

  • ACUMULATOR ELÉCTRIC
  • s. (FIZ.)
  • pilă secundară

Definiție : Electric

Electric:

Electric se poate referi la două lucruri principale: o specie de pește tropical numit și anghilă electrică, care este capabil să producă electricitate, și la domeniul electricității în general.

Prima definiție a termenului Electric se referă la un pește numit gimnot, care trăiește în regiunile tropicale ale Americii. Acest pește, cunoscut și ca anghilă electrică, este caracterizat prin lipsa unei aripi dorsale și prezența unor lămele membranoase pe fiecare parte a cozii, care pot emite descărcări electrice.

A doua definiție a termenului Electric se referă la conceptul de electricitate și la tot ce este legat de acest domeniu. Termenul poate fi folosit ca adjectiv, pentru a descrie lucruri sau fenomene care produc sau sunt legate de electricitate. De exemplu, se poate vorbi despre un câmp electric, care reprezintă o regiune a spațiului în care se exercită forțe asupra corpurilor încărcate cu electricitate. De asemenea, se poate vorbi și despre energie electrică, care se referă la energia proprie a câmpurilor electrice. Termenul electric poate fi folosit și ca substantiv, pentru a desemna o persoană care se ocupă de electricitate sau pentru a se referi la aparate, instalații sau surse de energie care funcționează pe baza electricității.

În concluzie, electric poate avea două sensuri distincte. Pe de o parte, poate desemna un pește tropical numit gimnot sau anghilă electrică, în funcție de context. Pe de altă parte, electric poate fi asociat cu domeniul electricității, referindu-se la lucruri sau fenomene care produc sau sunt legate de electricitate.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.