Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Epuizant

Sinonime

  • extenuant

Definiție : Epuizant

EPUIZÁNT, -Ă este un adjectiv care descrie ceva sau pe cineva care epuizează sau extenuează. Poate fi folosit pentru a descrie o activitate, o muncă sau o situație care necesită mult efort fizic sau mental, ceea ce duce la o mare oboseală. Acest cuvânt poate descrie de asemenea o persoană care este epuizată sau care epuizează pe ceilalți din cauza comportamentului sau atitudinii sale.

Acest cuvânt provine din franceză „épuisant” și poate fi utilizat pentru a exprima o oboseală intensă sau epuizare în mod general.

Cuvântul „EPUIZÁNT” poate descrie, de asemenea, un lucru sau o experiență care este foarte exigentă sau care cere multe resurse. Acest lucru poate include activități fizice intense sau situații stresante care epuizează corpul sau mintea. De asemenea, poate face referire la sarcini sau responsabilități care sunt epuizante din cauza dificultății sau duratei lor.

În unele cazuri, acest cuvânt poate fi folosit pentru a descrie o persoană sau un comportament care epuizează pe ceilalți. Acest lucru poate să se refere la cineva care este constant solicitant, care epuizează resursele sau energia altora, sau care cauzează stres și tensiune în relații.

În concluzie, adjectivul „EPUIZÁNT” se referă la ceva ce epuizează, obosește sau extenuează, fie că este vorba de fizic, mintal sau emoțional. Este adesea utilizat pentru a descrie activități, experiențe, sarcini, comportamente sau persoane care sunt foarte solicitante sau dificile de suportat din cauza intensității sau a duratei lor.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.