Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Evadare

Sinonime

  • fugă
  • evaziune

Definiție : Evadare

EVADÁRE este un substantiv feminin care se referă la acțiunea de a evada și la rezultatul acestui act, adică fuga sau scăparea dintr-o închisoare sau dintr-un lagăr. Este un termen utilizat în mod obișnuit pentru a descrie situația în care cineva reușește să evadeze dintr-un loc de detenție. De exemplu, un deținut care scapă din închisoare se poate spune că a efectuat o evadare. Termenul poate fi folosit și în sens figurat, pentru a exprima fuga sau evitarea realității curente prin refugierea în trecut sau într-o lume fictivă. Astfel, evadarea poate fi considerată drept o formă subtilă de a scăpa din realitatea prezentă.

EVADÁRE este un substantiv feminin, care denotă acțiunea de a evada și rezultatul acestui act. Este un termen care este folosit pentru a descrie fenomenul de evadare și consecințele acestuia. De exemplu, un bandit cunoscut din Botoșani a demonstrat abilitatea sa de evadare, reușind să se întoarcă în celula sa după câteva zile. Aici se face referire la fuga sau scăparea sa din închisoare și la întoarcerea sa ulterioară.

EVADÁRE este un substantiv feminin, care reprezintă acțiunea de a evada și rezultatul acesteia. Termenul poate fi utilizat pentru a descrie actul de a scăpa sau de a fugi dintr-o închisoare sau dintr-un lagăr de detenție. De exemplu, un deținut care reușește să scape de sub pază a efectuat o evadare.

EVADIÚNE este un substantiv feminin, derivat din latină, care denotă acțiunea de a evada. Este un termen care poate fi folosit în loc de evadare pentru a exprima fugi sau scăparea dintr-o închisoare. Termenul este mai puțin folosit și poate fi întâlnit mai ales în contexte obișnuite.

EVADÁ este un verb intranzitiv care înseamnă a fugi sau a scăpa dintr-o închisoare sau dintr-un lagăr de detenție. Este un termen care indică acțiunea de a evada și este frecvent utilizat în vorbirea curentă. De exemplu, un deținut poate evada în cazul în care reușește să fugă din închisoare. Termenul poate fi folosit și în sens figurat pentru a exprima fuga sau scăparea de la realitate.

EVADÁ este un verb intranzitiv care înseamnă a fugi sau a scăpa din închisoare, din lagăr sau din alte locuri similare de detenție. Este un termen folosit în special pentru a descrie actul de a evada dintr-o închisoare sau de sub pază. De exemplu, un deținut care dă iama din închisoare poate fi considerat că a evadat. Termenul poate fi utilizat și într-un sens mai larg, pentru a descrie fuga sau scăparea în general.

A EVADA este o expresie care înseamnă a scăpa pe furiș, a decola, a emigra sau a o tăia.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.