Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Evaporare

Sinonime

  • evaporație
  • vaporizare
  • volatilizare
  • vaporizație

Definiție : Evaporare

EVAPORÁRE se referă la acțiunea prin care un lichid se transformă în vapori la o temperatură inferioară temperaturii sale de fierbere. Acest proces are loc mai ales la suprafața lichidului și joacă un rol important în formarea norilor și a ploilor. De asemenea, evaporația indică și rezultatul acestui proces.

EVAPORÁRE este un substantiv feminin care definește procesul de transformare a unui lichid în vapori la suprafața sa. De exemplu, apa de la suprafața mărilor sau a oceanelor se evaporă sub influența căldurii solare și dă naștere la nori, care ulterior se condensează și formează ploi sau zăpezi.

EVAPORÁRE se mai poate referi și la fenomenul de transformare a unui lichid în abur, proces care are loc la o temperatură mai mică decât punctul său de fierbere. Această definiție este des utilizată în mineralogie și descrie procesul de vaporizare a substanțelor minerale.

EVAPORÁRE este un termen care este utilizat în general pentru a descrie procesul prin care un lichid se transformă în vapori. Acesta poate fi utilizat în contexte tehnice sau științifice pentru a descrie fenomenele de evaporare, vaporizare sau transformare a unui lichid în gazuos.

EVAPORÁRE este un verb tranzitiv reflexiv care se referă la procesul prin care un lichid se transformă în vapori la suprafața sa. Acest proces se realizează la temperaturi inferioare temperaturii de fierbere a lichidului respectiv. Într-un context figurat, acest verb poate indica și dispariția sau pierderea bruscă a unei lucruri sau a unei persoane.

EVAPORÁRE este un verb tranzitiv care se referă la acțiunea de a transforma un lichid în vapori sau aburi. Acest verb poate fi utilizat pentru a descrie procesul de evaporare a unui lichid sau poate fi utilizat figurat pentru a exprima dispariția sau pierderea bruscă a ceva sau a cuiva.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.