Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Evaporat

Sinonime

  • vaporizat
  • volatilizat

Definiție : Evaporat

Evaporat este un adjectiv și un substantiv folosit în sens figurat pentru a descrie o persoană zăpăcită sau ușurelă, fie un cap evaporat.

Verbul evaporat este folosit în principal în două sensuri. Primul sens indică procesul de transformare a unui lichid în vapori la o temperatură inferioară temperaturii sale de fierbere. Al doilea sens este folosit figurat pentru a sugera dispariția sau pierderea bruscă a unei persoane sau a unui lucru.

Verbul vaporat este sinonim cu verbul evaporat și se referă, de asemenea, la transformarea unui lichid în vapori. De asemenea, acest verb poate fi folosit pentru a indica dispersarea sau dispariția unei substanțe sau a unei persoane.

Verbul evaporá este folosit ca sinonim pentru vaporat și indică, de asemenea, transformarea unui lichid în vapori, dar numai la suprafața acestuia și la temperaturi inferioare temperaturii sale de fierbere. De asemenea, acest verb poate fi folosit figurat pentru a indica dispariția sau încetarea bruscă a unui lucru sau a unei situații.

Verbul evapora este sinonim cu evaporá și indică procesul de transformare a unui lichid în vapori, dar numai la suprafața acestuia și la temperaturi inferioare temperaturii sale de fierbere. Acest verb poate fi folosit și figurat pentru a sugera dispariția sau pierderea bruscă a unei persoane sau a unui lucru.

În concluzie, cuvântul evaporat are mai multe sensuri și semnificații, fie că se referă la transformarea unui lichid în vapori sau la dispariția bruscă a unei persoane sau a unui lucru.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.