Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Evaporație

Sinonime

  • evaporare

Definiție : Evaporație

Evaporația este procesul prin care un lichid se transformă în vapori. Este cunoscută și sub denumirea de evaporare. Acest fenomen are loc atunci când particulele lichidului câștigă suficientă energie pentru a trece în stare de vapori. Evaporația poate avea loc la temperatură normală sau sub punctul de fierbere al lichidului.

În domeniul fizicii, evaporația reprezintă procesul prin care un lichid se transformă în vapori. Acest termen este de origine franceză (évaporation) și este folosit în mod curent în limbajul tehnic. Evaporația poate fi observată în viața de zi cu zi, când apa se evaporă de pe suprafața unui lac sau a unui recipient deschis.

Evaporația este un proces care poate fi observat și studiat în laboratoarele de fizică, unde sunt create condiții controlate pentru a înțelege mai bine mecanismele acestui fenomen. Evaporația lichidelor poate fi influențată de diferiți factori precum temperatura, presiunea atmosferică sau suprafața expusă a lichidului. În experimentele de evaporare, se poate observa cum lichidul se transformă treptat în vapori, iar cantitatea acestora poate fi măsurată și analizată.

Evaporațiunea reprezintă transformarea lichidelor în vapori. Acest proces poate fi observat în natură atunci când apa din oceane sau râuri se evaporă și formează nori. Evaporațiunea este o etapă importantă în ciclul apei deoarece permite redistribuirea acesteia în diverse zone ale planetei. De asemenea, evaporațiunea poate avea loc și în procese industriale, cum ar fi evaporarea apei pentru a obține sarea sau alte substanțe din apă.

Evaporațiunea lichidelor poate fi un fenomen interesant și fascinant de studiat. Procesul de transformare a unui lichid în vapori poate avea diverse aplicații practice în domeniul științific sau tehnic. Înțelegerea mecanismelor evaporației poate ajuta la dezvoltarea unor tehnologii mai eficiente sau la găsirea unor soluții în diverse domenii precum industria, agricultura sau medicina.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.