Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Fanatism

Sinonime

  • FANATISM
  • bigotism

Definiție : Fanatism

Cuvântul „Fanatism” desemnează un zel excesiv și o credință religioasă dusă la extrem. Se caracterizează și prin o dedicație pasionată și temerară față de o credință, o idee, etc., manifestată printr-o intoleranță violentă față de adversari. Acest termen provine din franceză „fanatisme”.
În română, poate fi tradus ca „fanatism”, care este un substantiv neutru. Acest cuvânt poate fi de asemenea scris ca „fanatízm” sau „fanatizm” și este derivat din cuvântul francez „fanatic”. Desemnează un zel exagerat față de religie, politică sau o opinie oricare.
Cuvântul „fanatism” poate fi de asemenea scris ca „fanatisme” și este un substantiv neutru. Are două semnificații principale: în primul rând, un zel excesiv pentru religie; în al doilea rând, o adeziune obstinată și violentă.
Fanatismul, sau „fanatism” în română, se caracterizează printr-un zel excesiv față de o religie. Poate desemna, de asemenea, o atașare exagerată la o convingere, o idee, etc., însoțită de o intoleranță totală față de adversari. Acest cuvânt provine din franceză „fanatisme”.
În română, „fanatism” este un substantiv neutru care descrie o atașare pasionată față de o convingere, în general religioasă, însoțită de o intoleranță totală față de convingerile celorlalți. Este adesea folosit pentru a descrie anumite obstacole în îmbunătățirea limbii literare, cum ar fi fanatismul celor vechi, obișnuința, conservatorismul, cărțile religioase, etc.
Deoarece nu există o definiție suplimentară pentru cuvântul „fanatism”, propozițiile anterioare constituie definiția completă în limba română.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.