Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Fascinat

Sinonime

  • încântat

Definiție : Fascinat

FASCINAT, -Ă, fascinați, -te, adj. O persoană fascinată este fermecată, captivă, sedusă. Termenul „fascinat” provine de la verbul „fascina”. Acest verb are mai multe semnificații: 1) a învrăjbi, a supune, a încânta pe cineva în așa fel încât să nu mai vadă lucrurile așa cum sunt; 2) a farmeca, a seduce, a captiva. A fost împrumutat din francezul „fasciner”, care provine din italiană și latină „fascinare”.

Verbul „fascina” este folosit tranzitiv. Are două semnificații principale: 1) a învrăjbi, a supune pe cineva cu privirea; a încânta; 2) a farmeca, a captiva. Termenul provine din franceza „fasciner” cu pronunția latină „fascinare”. Derivate: „fascinant” (adjectiv), „fascinator” (adjectiv).

„Fasciná” este, de asemenea, un verb tranzitiv. Are următoarele semnificații: 1) a atrage irezistibil, a captiva. Provine din franceza „fasciner” cu pronunția latină „fascinare”.

„Fascinà” este o altă formă a verbului „fascina”. Este utilizat în aceleași contexte: 1) a atrage irezistibil pe cineva cu privirea; a subjuga; 2) a produce o impresie particulară cuiva prin calități (atrăgătoare) ieșite din comun; a captiva.

„Fasciná” este, de asemenea, un verb tranzitiv. Înseamnă: 1) a supune pe cineva cu privirea, a subjuga. Exemplu: „Dinu Dănoiu fixa spre el ochii mari negri frumoși, fascinîndu-l parcă prin dorința lor intensă.” Termenul provine din franceza „fasciner” și din latină „fascinare”.

„Fascina” este un verb tranzitiv care poate fi utilizat și absolut. Înseamnă: 1) a cuceri prin anumite calități, a farmeca, a captiva. Exemplu: „Orice mișcare a lui e studiată, mersul, îmbrăcămintea, vorba, totul atrage și fascinează.”

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.