Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Ferire

Sinonime

  • apărare

Definiție : Ferire

Ferire, substantiv feminin, se referă la acțiunea de a te proteja sau de a evita ceva. Acesta poate fi folosit pentru a descrie luarea de măsuri de precauție pentru a evita un pericol sau o situație neplăcută. De exemplu, „Ferească Dumnezeu” este o expresie românească folosită pentru a dori ca Dumnezeu să protejeze pe cineva de o situație periculoasă. Această expresie este adesea folosită în invocații sau atunci când se dorește exprimarea temerii față de o eventualitate.

Ferire, verb transitiv, se referă la acțiunea de a proteja, a păstra sau a evita o situație periculoasă sau neplăcută. Poate fi folosit pentru a descrie luarea de măsuri pentru a rămâne în siguranță sau pentru a evita problemele. De exemplu, „feri de lovituri” înseamnă „a se proteja de lovituri” și „feri de frig” înseamnă „a se proteja de frig.”

Feri, verb transitiv, este folosit pentru a descrie acțiunea de a avea grijă de, a respecta sau a celebra ceva. De exemplu, „a feri de pericul” înseamnă „a avea grijă de pericol” și „a feri de erori” înseamnă „a evita erorile.”

Feri, verb reflexiv, se referă la acțiunea de a te proteja sau de a evita o situație periculoasă sau neplăcută. Aceasta poate include ascunderea, fugirea sau luarea de măsuri pentru a rămâne în siguranță. De exemplu, „ferească Dumnezeu” se folosește pentru a exprima teama față de o situație nedorită și „ferește-te” se folosește ca exhortare de a te proteja sau a evita ceva.

Feresc, verb reflexiv, se referă la acțiunea de a te proteja sau a te îndepărta de ceva. Aceasta poate include deplasarea sau ascunderea pentru a evita un pericol sau o situație neplăcută. De exemplu, „feresc de apă” înseamnă „a evita apa” și „feresc de linie” înseamnă „a evita linia.”

Ferește-mă, Doamne, este o expresie folosită pentru a exprima frica sau dorința de a fi protejat de către Dumnezeu.

În concluzie, cuvântul „Ferire” poate fi folosit pentru a descrie acțiunea de a te proteja, a evita sau a păstra ceva. Acesta poate include luarea de măsuri pentru a evita un pericol sau ascunderea pentru a te proteja. Unii folosesc și această expresie pentru a exprima teama față de o situație nedorită și pentru a dori protecția divină.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.