Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Feston

Sinonime

  • ghirlandă

Definiție : Feston

Un feston este o broderie în formă de semicercuri mici care se găsește pe marginea unui obiect din material textil. Este, de asemenea, un motiv decorativ care imită această broderie. Termenul „feston” poate desemna, de asemenea, o ghirlandă de pliuri periglaciare sau tectonice. Acest cuvânt are origine franceză și italiană.

În limba română, „feston” este un substantiv masculin singular (s.n.). Poate desemna broderia în formă de semicercuri mici care se găsește pe marginea unui obiect din material textil. Poate fi, de asemenea, un motiv decorativ care imită această broderie. Cuvântul „feston” poate face referire și la o ghirlandă de flori și frunze suspendată pe un perete. În arhitectură, poate desemna ornamente similare festoanelor.

Un feston este o ghirlandă de flori folosită ca ornament. Este o succesiune de flori și frunze sau ramuri agățate de un perete. În limba franceză, cuvântul „feston” provine din italianul „festone”, care la rândul său provine din verbul italian „festa”, care înseamnă „sărbătoare”.

În limba română, „feston” este un substantiv masculin singular (s.n.) și forma sa de plural este „festoane”. Poate desemna o ghirlandă de flori ca ornament. Poate fi, de asemenea, un bord de broderie în formă de festoane. În arhitectură, poate desemna ornamente în formă de festoane.

Un feston este o ghirlandă de flori utilizată ca ornare. În limba română, „feston” este un substantiv masculin singular (s.n.). Poate desemna o ghirlandă de flori ca ornament.

Un feston, în sens arhitectural, este un ornament care imită o broderie în formă de semicercuri mici. Cuvântul „feston” are origine franceză. În limba română, „feston” este un substantiv masculin singular (s.n.) și forma sa de plural este „festoane”. Poate desemna o broderie în formă de semicercuri mici utilizată pentru a înfrumuseța marginea unui obiect din material textil.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.