Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Fierbinți

Sinonime

  • clocotit
  • încins
  • canicular

Definiție : Fierbinți

Fierbinți este un adjectiv care are mai multe sensuri și semnificații. În primul rând, se referă la ceva foarte cald, clocotit, care emană o căldură puternică. Acest termen poate fi folosit pentru a descrie temperatura unui obiect sau a unei substanțe, precum și pentru a exprima o senzație de căldură intensă resimțită de o persoană.

În al doilea rând, fierbinți poate fi folosit într-un sens figurat, pentru a descrie ceva arzător, fervent. Poate fi asociat cu sentimentele puternice și manifestările intense ale oamenilor. De asemenea, poate fi utilizat și ca adverb pentru a caracteriza o acțiune sau o emoție care este experimentată cu ardoare și pasiune.

Un alt sens al termenului fierbinți se referă la culori, mai precis la nuanțele aprinse, vii și intense. Acest adjectiv poate fi folosit pentru a descrie o gamă largă de culori, de la roșu sau galben strălucitor până la portocaliu intens sau roz aprins.

În plus, Fierbinți este și numele unei localități din județul Ilfov din România, care servește drept reședința unei plăși. Această informație se referă la un aspect geografic și nu are legătură directă cu sensul adjectivului fierbinți.

În concluzie, fierbinți este un cuvânt cu multiple semnificații, care se referă la căldură, intensitate și pasiune. Poate fi utilizat pentru a descrie obiecte sau substanțe calde, sentimente puternice sau culori aprinse. De asemenea, poate fi folosit în contexte geografice pentru a desemna o localitate specifică.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.