Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Figurare

Sinonime

  • afla

Definiție : Figurare

Figurare este acțiunea de a aranja materialele de construcție granulare sub formă de corpuri geometrice regulate pentru a li se măsura volumul. Este o activitate care se realizează în domeniul construcțiilor și presupune organizarea acestor materiale într-o formă specifică pentru a le putea calcula volumul în mod eficient.

Figurare este de asemenea acțiunea de a reprezenta și rezultatul acestei acțiuni. Este vorba despre ilustrarea și înfățișarea unui lucru sau a unei idei prin intermediul artelor plastice sau al imaginației. Astfel, se poate figura un templu în pictură sau sculptură, sau se poate figura alegoric diverse concepte sau personaje din mitologie.

Figurare poate însemna, de asemenea, a fi prezent fizic, de față într-un anumit loc sau a lua parte la ceva. Aceasta se poate referi la situatii de a fi prezent pe o listă sau de a fi înregistrat undeva. De asemenea, poate implica și a face figurație în teatru, adică a juca un mic rol secundar într-o piesă de teatru.

Figurare mai poate însemna și a-ți închipui sau a-ți imagina ceva. Este vorba despre a concepe sau a gândi ceva în imaginație sau în minte. Aici se poate face referire la a-ți închipui o situație sau a-ți imagina un lucru fără să fie prezent fizic.

Figurare înseamnă, de asemenea, a reprezenta prin pictură sau sculptură. Este vorba despre a crea o imagine sau o reprezentare vizuală a unui obiect sau concept. Aceasta poate avea un caracter mai abstract sau mai concret, și se poate folosi pentru a ilustra diverse idei sau pentru a înfățișa o reprezentare artistică.

Figurare mai poate însemna și a fi de față sau a lua parte la ceva. Aceasta poate implica a fi prezent la un eveniment sau o serbare. Este vorba despre a fi prezent fizic într-un anumit loc și a participa activ la ceea ce se întâmplă acolo.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.