Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Fileu

Sinonime

  • FILÉU s. 1. v. plasă
  • plasă
  • plasă (~ la jocul de tenis.)
  • plasă, (înv.) rezil. (~ pentru păr.)

Definiție : Fileu

FILÉU este un substantiv masculin care se referă la o țesătură în formă de rețea, cu ochiuri pătrate, cunoscută și sub numele de plasă. Acest termen este utilizat în diverse contexte, cum ar fi în sportul tenis, volei etc., pentru a descrie plasa dreptunghiulară întinsă între doi stâlpi, care separă terenul de joc în două. De asemenea, filéu se poate referi la o plasă subțire și densă care se folosește pentru a lega părul.

Filéu, în sensul doi, este de asemenea un substantiv masculin care denotă o tricotă realizată cu orificii uniform repartizate pe suprafața sa. Această definiție este inspirată de termenul francez „filet”.

De asemenea, filéu este un substantiv masculin care descrie un produs textil cu ochiuri în formă de pătrate, romburi etc., utilizat pentru confecționarea perdelelor, a plaselor de pescuit, a sacoșelor etc. Această formă de filéu poate fi folosită și pentru a confecționa săculeți care servesc la transportarea manuală a cumpărăturilor. În sport, filéu se poate referi la rețeaua de tenis, volei etc., care este o plasă fixată pe doi stâlpi și care împarte terenul de joc în două.

Un alt sens al cuvântului filéu este acela de o rețea deasă de ață, cu ochiuri înnodate în formă de pătrate, cunoscută și sub numele de plasă. Se poate referi la perdelele realizate din acest tip de rețea sau la săculețele sub formă de plasă folosite pentru a transporta pachete. În sport, filéu poate desemna rețeaua în formă dreptunghiulară fixată pe doi stâlpi, care împarte terenul de joc.

Un alt sens al termenului filéu este cel în care se folosește în expresia „a ridica mingea la filéu / la plasă”. Această expresie poate avea două sensuri: în primul rând, poate însemna crearea unor condiții favorabile pentru cineva, iar în al doilea rând, poate fi utilizată în sens sexual, pentru a exprima excitarea sexuală a unui bărbat, în special în legătură cu femeile.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.