Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Fili

Sinonime

  • FIL4
  • s. v.
  • elefant

Definiție : Fili

Fili este un cuvânt cu mai multe sensuri și înțelesuri. În primul rând, acesta este un element prim de compunere savantă care indică forma de fir, folosit în termeni precum „filiament”. De exemplu, cuvântul „fili-” provine din franceza „fili-” și din latina „filum” și este utilizat pentru a descrie ceva ca fiind în formă de fir.

În al doilea rând, cuvântul „fili” poate avea sensul de „elefant”. Acest sens provine din limba turcă („fil”) și se găsește în limbi precum arabă, greacă, bulgară și spaniolă. Este important de menționat că acest sens este învechit și este utilizat mai puțin în prezent.

În plus, cuvântul „fili” poate fi folosit și în compunerea altor cuvinte pentru a indica un sentiment de prietenie sau afinitate. În acest sens, el derivă din franceza „-phil” și din italiana „-filo”, având origini grecești. De exemplu, în limba română, avem termeni precum „bibliofil” (iubitor de cărți), „germanofil” (iubitor de cultura germană) sau „filoromân” (iubitor de cultura românească).

Un alt sens al cuvântului „fili” este legat de valută. În unele țări precum Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Irak, Iordania și Kuweit, precum și în Yemen, „fili” reprezintă o monedă divizionară. Mai exact, „fili” este a mia parte dintr-un dolar sau a suta parte dintr-un riyal în Yemen.

În concluzie, cuvântul „fili” poate însemna „în formă de fir”, „elefant”, „iubitor” sau „monedă divizionară”. Aceste sensuri pot fi utilizate în diferite contexte și au origini diverse, provenind din limbi precum franceza, latina, turca sau greaca.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.