Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Filigran

Sinonime

  • sârmă

Definiție : Filigran

FILIGRÁN este un substantiv neutru care are mai multe sensuri. În primul rând, se referă la o lucrătură artistică de aurărie sau argintărie, realizată din fire subțiri întrețesute și având un aspect asemănător cu o broderie fină. În al doilea rând, termenul se referă la un desen transparent de fond, imprimat pe hârtie, în special pe monede de hârtie sau timbre. Este un cuvânt provenind din franceză (filigrane) și italiană (filigrana).

FILIGRÁN, în continuare, se referă la o lucrătură artistică de orfevrărie, realizată din fire subțiri de aur, argint sau alte materiale precum sticlă, care are un aspect similar cu o dantelă. De asemenea, termenul poate face referire la o marcă transparentă imprimată în timpul procesului de fabricație în structura unei hârtii. Se mai poate utiliza și varianta feminină filigránă.

Un alt sens al termenului FILIGRÁN este reprezentat de o lucrătură artistică de giuvaergerie, realizată din fire subțiri de aur, argint, sticlă etc., care are un aspect asemănător cu o dantelă. De exemplu, se poate face referire la o farfurie de filigrane, care este un recipient din argint pe care sunt depuse mai multe feligene. Mai poate fi utilizată și varianta feminină filigrană.

În final, FILIGRÁN se poate referi și la o marcă transparentă imprimată pe anumite hârtii, cum ar fi monede de hârtie, timbre etc., cu ajutorul unui fir de alamă fixat în pasta din care se prepară hârtia. Această marcă joacă un rol de autentificare a hârtiei. Există și varianta feminină filigránă.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.