Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Floștorire

Sinonime

  • pava
  • pietrui

Definiție : Floștorire

Floștorire este un cuvânt care nu are o definiție clară în limba română. Aceasta poate fi întâlnită ca denumire a unui fenomen specific, dar și ca un termen folosit în diverse contexte.

În unele cazuri, floștorire poate desemna acțiunea sau efectul de a se mișca pe apă sau în aer într-un mod ușor și fluviu, asemănător unei plutiri sau alunecări. De exemplu, în contextul sporturilor de apă, termenul poate fi folosit pentru a descrie o mișcare elegantă și lină a corpurilor în apă, cum ar fi cea a unei bărci sau a unui înotător.

În același timp, floștorire poate fi folosit și pentru a descrie o mișcare ușoară și delicată a anumitor obiecte sau materiale. De exemplu, în domeniul textilelor, termenul poate fi folosit pentru a descrie textura sau consistența unui material care are o senzație plăcută, moale și plină de fluență atunci când este atins sau mângâiat.

Pe de altă parte, termenul floștorire poate fi folosit și pentru a desemna un sunet sau un zgomot specific. De exemplu, poate indica sunetul delicat și discret pe care îl produce o frunză sau o pânză de păianjen în timp ce se mișcă ușor în bătaia vântului.

În concluzie, termenul floștorire este un cuvânt cu multiple sensuri și semnificații în limba română. Acestea pot fi legate de mișcarea ușoară și lină, textura delicată și senzația de pluteală sau sunetul specific pe care le pot avea anumite obiecte, materiale sau fenomene naturale.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.