Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Fond

Sinonime

 • conținut
 • miez
 • esență
 • materie
 • inimă
 • maduvă
 • nucleu
 • sâmbure
 • v. fundal
 • mijloc
 • resursă
 • sermaia

Definiție : Fond

Fond s.n. în gastronomie, este un preparat de bază utilizat pentru a realiza un preparat culinar mai complex. Este format dintr-un lichid, o compoziție sau un aluat care adaugă savoare și consistență la preparatul final.

Fond s.n. în sens general se referă la ceea ce este esențial într-un lucru sau conținutul acestuia. De exemplu, un articol de fond este un articol care abordează o problemă importantă actuală sau este un editorial. De asemenea, există și fondul lexical principal, care cuprinde cuvintele esențiale și stabile ale unei limbi și care formează baza pentru formarea de cuvinte noi. Expresia „în fond” înseamnă în realitate, în fapt.

Fond se referă, de asemenea, la trăsăturile de bază ale caracterului sau individualității unei persoane.

Fond desemnează culoarea de bază a unui tablou sau a unei țesături, care servește drept fundal pentru figurile sau detaliile care se evidențiază. Este, de asemenea, utilizat în domeniul tipografiei pentru a desemna stratul de culoare sau ornament peste care se tipărește textul.

În sport, alergarea de fond se referă la o alergare de rezistență pe distanță lungă.

În fizică, fondul se referă la o radiație greu de înlăturat sau inevitabilă, care are un caracter parazit și care poate afecta o experiență sau o măsurare.

Fond se referă, de asemenea, la totalitatea mijloacelor materiale și bănești de care dispune o întreprindere sau o instituție. De exemplu, fondul de acumulare reprezintă o parte a venitului național utilizată pentru creșterea și dezvoltarea producției, pentru crearea de rezerve și pentru sporirea fondurilor și a rezervelor materiale.

Totodată, fond se poate referi la totalitatea bunurilor și a valorilor dintr-un anumit domeniu. De exemplu, fondul de cărți reprezintă totalitatea cărților pe care le posedă o bibliotecă.

În concluzie, cuvântul „fond” are mai multe sensuri și înțelesuri, în funcție de context. Este utilizat în gastronomie, în exprimarea ceea ce este esențial într-un lucru, în descrierea trăsăturilor de bază ale caracterului, în pictură și tipografie, în sport și în economie.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.