Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Forgașă

Sinonime

  • hat
  • hotar
  • răzor

Definiție : Forgașă

Forgașă este un substantiv feminin care are mai multe semnificații în limba română. În primul rând, forgașă poate fi o persoană sau un lucru care se mișcă rapid și fără reguli, care este neliniștit sau care acționează impulsiv. Poate fi folosită și pentru a descrie o persoană energică și agitată.

În al doilea rând, forgașă poate fi un obiect mic și ușor, care poate fi purtat cu ușurință în buzunar sau în geantă. Aceasta poate fi o cheie, un ac sau orice alt obiect de dimensiuni reduse. De asemenea, forgașă poate desemna un ornamente mic, purtat în păr sau pe îmbrăcăminte.

In înțelesul său figurat, forgașă poate fi folosită pentru a descrie o situație sau o acțiune care este făcută în secret sau în grabă, cu intenții dubioase. Poate fi asociată cu trucuri sau manevre ascunse, cu un caracter de înșelăciune sau de minciună.

Pe de altă parte, forgașă poate desemna și un instrument tradițional de țesut, care este folosit pentru a adăuga franjuri la țesături sau pentru a face ace de cusut. Acest instrument este de obicei format dintr-o bucată de lemn sau de metal, care este trecut prin țesătură pentru a crea motive decorative.

În concluzie, forgașă este un cuvânt bogat în semnificații și poate fi utilizat în mai multe contexte. De la o persoană neliniștită și agitată la un obiect mic și ușor de purtat, până la acțiuni făcute în grabă cu intenții dubioase sau instrumente de țesut, forgașă este un cuvânt versatil care își arată diversele fețe în limba română.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.