Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Forma

Sinonime

  • fasona
  • alcătui
  • constitui
  • a fi
  • a însemna
  • a reprezenta
  • a prezenta
  • a crea
  • a pregăti
  • educa

Definiție : Forma

Forma este un substantiv feminin care are mai multe sensuri și semnificații. În primul rând, se referă la înfățișare, aspect exterior și conturul unui obiect sau al unei persoane. De asemenea, se poate referi la modul de existență și de organizare internă a unui obiect sau proces, precum și la interacțiunea și legăturile reciproce dintre elementele constitutive ale acestuia.

Forma poate desemna și totalitatea mijloacelor prin care se exprimă conținutul unei opere de artă, cum ar fi literatura sau muzica. Este folosită și pentru a descrie felul, chipul sau modul în care se prezintă ceva sau cineva. De asemenea, poate indica modul de organizare și conducere politică sau socială.

În domeniul legal, forma poate însemna o dispoziție procedurală, iar viciul de formă se referă la nerespectarea unei astfel de dispoziții, care poate duce la anularea unui act sau a unei hotărâri judecătorești.

În limbajul gramatical, forma se referă la aspectul pe care îl ia un cuvânt pentru a îndeplini o anumită funcție gramaticală. De asemenea, forma poate desemna și starea de agregare a corpurilor sau diverse tipuri de relief în geografie.

În domeniul tipografiei, forma este folosită pentru a descrie un calapod, un tipar sau un model. Acesta poate fi folosit pentru a da un anumit aspect exterior unor materiale sau pentru a confecționa litere. Totodată, forma poate fi o cutie de oțel în care se toarnă literele în tipografie, sau poate fi zațul unei pagini.

Verbul „a forma” este folosit pentru a indica acțiunea de a da ființă și formă unui lucru sau de a-l alcătui și confecționa. Poate exprima și acțiunea de a educa sau de a dezvolta pe cineva sau ceva. Este folosit și pentru a descrie acțiunea de a organiza sau constitui ceva, precum și de a concepe sau imagina ceva. În plus, verbul „a forma” poate indica acțiunea de a lua ființă sau de a se dezvolta ceva.

Cu toate acestea, pentru cuvântul „proforma” nu există o definiție în dicționarul consultat.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.