Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Formalitate

Sinonime

  • procedură

Definiție : Formalitate

Formalitate este un substantiv feminin care poate avea mai multe sensuri și semnificații. În primul rând, se referă la forma sau regulile care trebuie respectate în îndeplinirea unui act pentru ca acesta să fie valabil. Aceste reguli și proceduri stabilite asigură validitatea actului în cadrul unei proceduri legale sau administrative.

De asemenea, formalitate poate desemna și ceremoniile sau eticheta impuse de uzanțe și politețe. Aceste norme sociale impun un set de reguli și comportamente care trebuie respectate în diverse situații, cum ar fi întâlniri, evenimente sau ceremonii.

Formalitate poate fi, de asemenea, utilizat pentru a descrie procedurile și formulele prescrise și consacrate pe care trebuie să le urmeze în îndeplinirea actelor publice pentru a le conferi valabilitate. Astfel, formalitate se referă și la modul expres de a proceda în conformitate cu regulile stabilite și consacrate.

Această cerință de formă impusă de dispoziții legale pentru îndeplinirea și valabilitatea unui act juridic poate fi considerată o formalitate. De asemenea, formalitate poate fi o condiție sau formă impusă în îndeplinirea unui act în conformitate cu legile și regulamentele.

Într-o notă negativă, formalitate poate fi adesea asociată cu termenii de birocrație sau exces de formalități. Aceasta implică îndeplinirea unor cerințe inutile sau suplimentare care adaugă un efort inutil în îndeplinirea unui act sau în desfășurarea unei activități.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.