Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Frumoasa

Sinonime

  • FLOARE
  • FRUMOÁSĂ
  • bănuț
  • părăluță

Definiție : Frumoasa

Frumoasa este un adjectiv care descrie lucruri sau personalități care provoacă plăcere și admirație. Poate fi folosit pentru a descrie frumusețea fizică, precum o femeie cu trăsături plăcute sau o casă frumoasă. De asemenea, poate fi folosit pentru a evidenția lucruri care sunt remarcabile sau însemnate, cum ar fi o avere frumoasă sau o ocazie frumoasă. Este de asemenea folosit pentru a descrie acțiuni sau comportamente cuviincioase și respectuoase.

În plus, frumoasa poate fi folosit ca substantiv, referindu-se la ființe mitologice, cunoscute sub diferite denumiri, cum ar fi ielele. Pe lângă asta, frumoasa poate fi folosit și ca adverb, pentru a descrie acțiuni sau comportamente care sunt estetice și plăcute. Este utilizat și pentru a exprima potrivirea sau adecvarea unei anumite situații sau a unui anumit comportament.

Frumoasa este, de asemenea, asociată cu categoria esteticii și cu capacitatea omului de a simți emoție în fața operelor de artă sau a fenomenelor naturii. Reflectă dispoziția simetrică a părților obiectelor, armonia culorilor sau sunetelor. Această categorie estetică poate fi manifestată în diferite domenii artistice, cum ar fi pictura, sculptura, muzica sau dansul.

În concluzie, frumoasa este un cuvânt cu o gamă largă de sensuri și semnificații. Este adesea asociat cu frumusețea fizică, dar poate fi folosit și pentru a descrie lucruri sau acțiuni remarcabile, potrivite sau cuviincioase. De asemenea, este legat de aprecierea estetică și de capacitatea omului de a simți emoție în fața frumosului în artă sau natură.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.