Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Gagiu

Sinonime

  • amant
  • concubin
  • iubit
  • prieten

Definiție : Gagiu

Cuvântul „gagiu” este un termen argotic românesc care are mai multe semnificații și utilizări.

În primul sens, „gagiu” înseamnă „domn” sau „stăpân” în limba română. Prin urmare, se referă la o persoană care deține o anumită autoritate sau care ocupă o poziție de putere. Acest termen poate fi utilizat informal pentru a descrie pe cineva care este dominant sau care are controlul într-o anumită situație.

Un alt sens al cuvântului „gagiu” este „iubit” sau „amant”. Este utilizat pentru a descrie o persoană iubită sau dragă, fie într-o relație iubitoare, fie într-o relație intimă. Acest termen poate fi, de asemenea, folosit într-un context mai informal pentru a descrie pe cineva cu care se menține o relație romantică sau emoțională.

În argou, „gagiu” poate fi, de asemenea, utilizat pentru a se referi la o persoană în general. Este folosit pentru a descrie pur și simplu o persoană oarecare, fără a specifica caracteristici specifice. Acesta poate fi utilizat informal pentru a vorbi despre cineva a cărui nume nu îl cunoaștem sau pentru a se referi la un necunoscut într-o conversație.

Un alt termen derivat din „gagiu” este „gagică”, care este un substantiv feminin folosit pentru a descrie o „amantă” sau o „iubită”. Acesta se referă la o femeie care este amanta sau prietena cuiva.

Există, de asemenea, o pasăre numită „porumbeĭ gagĭĭ pe năutiŭ” care face referire la un tip de porumbel cu pene de culoare aurie bordate cu culori întunecate pe aripile și coada sa. Acest termen este adesea utilizat într-un context specific pentru a descrie această pasăre particulară.

Astfel, cuvântul „gagiu” are mai multe semnificații și utilizări în limba română. Poate face referire la un șef sau o persoană în poziție de autoritate, la un amant sau o persoană iubită, la o persoană în general într-un context informal, la o amantă sau o prietenă și la un tip particular de pasăre.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.