Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Gaică

Sinonime

  • agățătoare

Definiție : Gaică

Gaică este un cuvânt care are mai multe sensuri și semnificații în limba română.

În primul rând, gaică poate fi o cheotoare sau o încheietoare. Este un cuvânt de origine rusă, dar proveniența lui exactă nu este cunoscută. Este asemănător cu termenul sârbesc „gajka” care înseamnă „piuliță”.

Gaică poate fi de asemenea o strângătoare pentru manta sau o curea. Poate fi un inel de pele sau metal care fixează capătul curelelor încheiate.

Un alt sens al cuvântului gaică este acela de pasăre inteligentă și cântătoare. Gaica este o pasăre cunoscută pentru abilitatea sa de a imita sunete bizare și chiar de a rosti vorbe. Are denumirea științifică de Garrulus glandarius.

De asemenea, gaică poate fi o bandă lată de stofă cusută în talie la mantele sau paltoane pentru a strânge crețurile la spate. Este întâlnită și ca o bentiță de stofă sau șnur fixată în talie la anumite haine, prin care se trece cingătoarea sau cordonul.

Mai mult decât atât, gaică poate fi și o cheotoare făcută din șnur sau din găitan. Este utilizată pentru a încheia cojoacele sau alte haine și poate fi cusută la piept cu sârmă.

Gaică este și o bandă de stofă cusută în talie, în spatele hainelor, cu scopul de a strânge lărgimea acestora sau în scop decorativ. De asemenea, se referă și la fiecare dintre bentițele de stofă sau șnur fixate în talie la unele haine, prin care se trece cordonul, cureaua sau cingătoarea.

O altă înțelegere a cuvântului gaică se referă la o cheotoare de șnur sau găitan pe o haină. Este utilizată pentru a o putea agăța în cui sau pentru a servi drept atârnătoare sau agățătoare.

Conform etimologiei, gaică provine din vechea limbă română „gaică” care derivă dintr-un termen primitiv „*gaie” de origine latină vulgară „GAIA”. Este posibil ca cuvântul românesc să fie înrudit cu termenul „gaiță”.

În concluzie, cuvântul gaică are mai multe sensuri și semnificații în limba română, referindu-se la cheotoare, strângătoare, pasăre cântătoare, bandă de stofă etc.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.