Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Gaza

Sinonime

  • GÂZA-BÓULUI
  • s. v. băligar

Definiție : Gaza

Cuvântul „Gaza” are mai multe semnificații în limba română. În primul rând, poate desemna un insectă („gâză” sau „gîză”), care este o mică creatură zburătoare asemănătoare cu o muscă. Această semnificație se bazează pe imitația zumzetului insectei, similar cu cuvântul „bîză” în limba română. În unele regiuni, termenul „gâză” poate fi folosit și pentru a se referi la o muscă.

Cuvântul „Gaza” poate fi de asemenea folosit ca verb, însemnând „a disemina gaze toxice” sau „a infecta o zonă cu gaze toxice”. Poate fi folosit în referință la utilizarea gazelor toxice pentru a distruge organisme dăunătoare, cum ar fi paraziți, șoareci sau insecte. Într-un context de război, verbul poate desemna și acțiunea de a arunca gaze toxice într-o regiune în scopul cauzării distrugerilor masive. Poate face referire și la expunerea intenționată a persoanelor la gaze toxice într-un spațiu închis, în scopul uciderii acestora.

Este important de menționat că utilizarea gazelor toxice ca metodă de luptă sau exterminare în masă este interzisă de convențiile internaționale, dar a fost folosită în scopuri imperialiste în timpul războaielor. Această utilizare a fost în mod special crudă și a cauzat moartea multor oameni, inclusiv a copiilor.

În rezumat, cuvântul „Gaza” în limba română poate face referire la un insect zburător, asemănător cu o muscă, sau la acțiunea de a disemina gaze toxice pentru a distruge organisme dăunătoare sau a cauza pagube în conflicte armate.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.