Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Gemenii

Sinonime

  • Géminii
  • Frații

Definiție : Gemenii

Gemenii este un cuvânt care are mai multe sensuri și semnificații. Prima utilizare se referă la ființe care s-au născut odată cu altă ființă și provin de la aceeași mamă sau femelă. De exemplu, „surorile gemene” se referă la surori care s-au născut împreună. De asemenea, termenul poate fi folosit pentru a descrie obiectele care sunt crescutate sau dezvoltate împreună. De exemplu, „prune gemene” se referă la prune care cresc de la același trunchi.
Un alt sens al cuvântului este asociat cu constelația Gemenii, care este compusă din două stele principale numite Cástor și Polúce. Această constelație este, de asemenea, unul dintre cele douăsprezece semne ale zodiacului. În plus, cuvântul poate fi folosit și în ceea ce privește plantele, mai ales copacii, care au două tulpini care cresc din aceeași rădăcină, sau fructele care cresc lipite câte două. De exemplu, „nucul cel geamăn” se referă la un nuc cu două tulpini crescute din aceeași rădăcină.
Un alt sens al cuvântului este în anatomie, unde se referă la mușchii gemeni, care sunt mușchii dispuși în perechi în partea de jos a piciorului. Acești mușchi au forma și structura asemănătoare, de unde și denumirea de „mușchii gemeni”.
În concluzie, cuvântul „gemenii” are mai multe semnificații și se referă la ființe născute împreună, constelația Gemenii, plantele cu două tulpini sau fructe lipite câte două și mușchii gemeni din anatomie.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.