Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Gingivită

Sinonime

  • roșeață

Definiție : Gingivită

Termenul ‘gingivită’ se referă la inflamația gingiilor. Această inflamație poate apărea ca rezultat al unei varietăți de cauze și este caracterizată de roșeață, umflătură și sângerare a gingiilor. Aceasta poate fi o afecțiune comună în domeniul medical și poate fi tratată și prevenită prin igiena orală adecvată și vizite regulate la dentist.

În popor, termenul ‘gingivită’ poate fi denumit și ‘studență’. De asemenea, poate fi asociată cu afecțiuni mai grave ale cavității bucale, cum ar fi scorbutul. Scorbutul este o boală cauzată de deficiența de vitamina C și poate avea simptome similare cu ale gingivitei.

În vocabularul medical, ‘gingivită’ este folosit ca denumire pentru o boală care constă în inflamația gingiilor. Această afecțiune poate fi cauzată de acumularea de plăci bacteriene pe suprafața dinților și de lipsa igienei orale corespunzătoare. Este important să tratăm gingivita în stadiile incipiente pentru a preveni complicațiile ulterioare.

Un sens mai puțin comun al termenului ‘gingivită’ este asociat cu practica sexului oral. ‘A avea gingivită’ poate fi o expresie arhaică pentru a descrie această activitate sexuală. Este important să menționăm că acest sens mai puțin comun nu este prezent în utilizarea cotidiană a termenului în domeniul medical.

În concluzie, ‘gingivită’ este un termen medical care se referă la inflamația gingiilor. Aceasta poate fi cauzată de diverse factori și trebuie tratată și prevenită pentru a menține sănătatea orală.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.