Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Gipsariță

Sinonime

  • GIPSÁRIȚĂ
  • ipcărige

Definiție : Gipsariță

Gipsariță este un cuvânt folosit în limba română pentru a desemna o femeie de origine romă sau care face parte integrantă din comunitatea romă. Acest termen poate avea și conotații peiorative, fiind folosit pentru a eticheta o femeie care trăiește în sărăcie sau care se ocupă cu activități considerate neconvenționale sau marginalizate în societate.

O interpretare a termenului ar putea fi că gipsarița este o femeie romă care practică o formă de spectacol, cum ar fi dansul sau cântul tradițional, în cadrul căruia prezintă și valorifică cultura și tradițiile romilor. Aceste spectacole pot avea loc în diverse contexte, cum ar fi evenimente culturale, concerte sau în cadrul reuniunilor comunitare romilor.

Gipsarița poate fi de asemenea asociată și cu practicarea arts and crafts tradiționale ale romilor, cum ar fi realizarea de țesături, cosit sau confecționat de podoabe și obiecte decorative în stil tradițional. Această abilitate poate fi considerată ca o formă de expresie artistică și culturală și poate fi valorificată prin vânzarea sau expunerea produselor realizate.

În general, termenul de gipsariță este legat de cultura și comunitatea romă și poate avea conotații diferite, în funcție de contextul în care este utilizat. Este important să se păstreze respectul și să se evite utilizarea acestui termen cu intenții peiorative sau discriminatorii, înțelegând și apreciind diversitatea culturală și identitățile diferite ale femeilor din comunitatea romă.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.