Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Girare

Sinonime

  • garantire

Definiție : Girare

Girare este un cuvânt cu mai multe sensuri și înțelesuri în limba română.

1. Acțiunea de a gira. Acest sens se referă la acțiunea de a roti sau de a învârti ceva, de obicei într-o direcție circulară.

2. A garanta printr-un gir o cambie. Aici, termenul se referă la acțiunea de a oferi o garanție prin intermediul unei semnături pe o cambie, astfel încât acest document să poată fi încasat de către deținător.

3. A-și schimba treptat direcția de la dreapta spre stânga, în cazul vântului. Acest sens se aplică vântului și descrie procesul treptat prin care acesta își schimbă direcția, de la dreapta spre stânga.

4. A se roti în jurul unei ancore sub acțiunea vântului sau a curentului de maree, în cazul navei. Acest sens se referă la mișcarea unei nave în jurul unei ancore, sub influența acțiunii vântului sau a curentului de maree.

5. A se îndepărta de la drumul stabilit. În acest sens, termenul descrie faptul că o persoană sau o entitate renunță la drumul sau traseul stabilit inițial și optează pentru o altă direcție sau curs de acțiune.

6. A interveni pe lângă comandantul unui penitenciar în favoarea unui deținut. Această acțiune este specifică unui individ care se implică într-un penitenciar pentru a susține un deținut în fața comandantului.

7. A administra în numele sau în locul altuia. Termenul este folosit pentru a descrie acțiunea de a administra sau a gestiona afacerile în numele sau în locul altei persoane.

8. A-și da girul, a garanta printr-un gir (o cambie). Aici, girare se referă la acțiunea de a oferi un gir sau o garanție, prin semnarea unei cambii, pentru a asigura plata acesteia.

9. A administra pe socoteala și în locul altuia. Acest sens rar al girare se referă la acțiunea de a administra sau a gestiona în locul și în numele altei persoane.

10. A garanta printr-un gir, a-și da girul, în cazul cambiei. Aici, termenul descrie acțiunea de a acorda un gir sau o garanție prin intermediul unei semnături pe o cambie.

11. A întoarce polița și a o iscăli pe dos. Termenul girare se poate referi și la acțiunea de a întoarce polița și a o semna pe partea opusă, adică pe dos. Această practică se utilizează în contextul polițelor și asigurărilor.

Acestea sunt unele dintre sensurile și semnificațiile cuvântului girare în limba română.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.