Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Girat

Sinonime

  • garanta

Definiție : Girat

Girat este un verb care include mai multe sensuri. În primul rând, acesta se referă la acțiunea de a garanta printr-un gir o cambie, adică de a face ca o cambie să fie garantată de către altă persoană sau instituție. Acest lucru poate fi folosit în tranzacționarea financiară sau comercială. De asemenea, girat poate fi un sinonim pentru verbul „gera”, care înseamnă a administra în numele sau în locul altuia.

Un alt sens al termenului girat este acela de a se referi la schimbarea treptată a direcției vântului de la dreapta spre stânga sau de a se roti. Acest sens este valabil în special atunci când vorbim despre vânt sau nave maritime care se rotesc în jurul unei ancore sau geamanduri sub acțiunea vântului sau a curentului de maree. De asemenea, poate avea și înțelesul de a se îndepărta de la drumul stabilit.

În afară de aceste sensuri, există și alte utilizări ale termenului girat. De exemplu, în domeniul penitenciar, poate însemna intervenția pe lângă comandantul unui penitenciar în favoarea unui deținut. Mai poate fi folosit și în legătură cu acțiunea de a da un gir sau de a garanta pentru cineva.

Un alt sens al termenului, deși mai rar întâlnit, este acela de a administra pe socoteală și în locul altuia. Această acțiune poate fi realizată în numele unei organizații sau instituții și presupune responsabilitatea gestionării afacerilor în numele și în locul nimănui.

În concluzie, termenul girat are diverse sensuri și se referă la acțiuni precum garantarea unei cambii, schimbarea direcției vântului sau rotirea unei nave în jurul unei ancore, intervenția în favoarea unui deținut sau administrarea în numele și în locul altuia.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.