Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Glămeie

Sinonime

  • măgură
  • movilă

Definiție : Glămeie

Termenul „glămeie” poate avea mai multe semnificații și înțelesuri în limba română.

În primul rând, „glămeie” poate desemna un dispozitiv sau un instrument folosit în vânat pentru a atrage atenția și a speria animalele sălbatice. Acesta poate fi format dintr-o bucată de metal sau de lemn, care, prin lovire sau mișcare, emite un sunet puternic și strident.

De asemenea, „glămeie” poate reprezenta o piesă sau un element decorativ, de obicei din metal, amplasat în vârful unei turle, al unei clădiri sau al unei biserici, cu scopul de a atrage atenția și de a conferi estetic edificiului respectiv. Aceasta poate avea forme diverse, precum o sferă, un vârf în formă de săgeată sau o bulină strălucitoare.

Într-un alt context, „glămeie” poate însemna o persoană sau un obiect care se evidențiază prin strălucire sau prin aspectul său nefiresc de atrăgător și impresionant. Poate fi vorba, de exemplu, de o femeie frumoasă și îmbrăcată strălucitor, de o mașină scumpă și foarte bine întreținută sau de un obiect strălucitor și sclipitor care atrage privirile.

De asemenea, „glămeie” poate face referire la o explozie puternică, la un zgomot puternic și izbitor sau la o lumină strălucitoare și orbitoare. Aceasta poate fi asociată cu fenomene naturale, precum fulgerele, tunetele sau exploziile vulcanice. Pe de altă parte, poate descrie și o explozie sau un zgomot artificial, cauzat de un dispozitiv sau de o mașină defectă.

În concluzie, „glămeia” este un termen care poate avea mai multe înțelesuri și sensuri, dar care, în general, este asociat cu sunete puternice și străluciri impresionante, atât în contexte naturale, cât și în cele artificiale.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.