Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Glasnost

Sinonime

  • transparență

Definiție : Glasnost

Glasnost este un termen de origine rusă care se referă la transparența vieții politice. Acest concept a fost pus în aplicare în URSS în perioada de schimbare politică de la sfârșitul anilor ’80, sub conducerea lui M. S. Gorbaciov. Glasnost înseamnă furnizarea informațiilor publice și deschiderea în ceea ce privește deciziile politice și procesele de luare a deciziilor politice în societate.

Glasnost presupune ca informațiile să fie accesibile și că cetățenii să aibă libertatea de a le accesa și de a le distribui. Aceasta include și libertatea presei și a mass-media de a relata despre evenimentele politice și de a critica guvernul și sistemul politic. Glasnost a fost privită ca o schimbare semnificativă în direcția deschiderii și transparenței în societate, subminând astfel strângerea controlului autorităților asupra informațiilor și a discursului public.

Prin glasnost, se urmărește consolidarea democrației și crearea unui mediu politic mai deschis și participativ. Este considerată ca un proces de tranziție de la o societate autoritară spre o societate mai democratică și mai liberă, în care cetățenii pot să-și exprime opiniile și să participe la procesele politice.

În cadrul glasnost-ului, se pun bazele unei culturi a transparenței politice, în care guvernul și instituțiile statului sunt responsabile și supuse scrutinului public. Este un aspect esențial al unei democrații funcționale și presupune aducerea în fața opiniei publice a informațiilor privind deciziile politice, inclusiv aleșii și rezultatele lor.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.