Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Glicerină

Sinonime

  • propantriol

Definiție : Glicerină

GLICERINĂ este un lichid uleios incolor, obținut prin saponificare a grăsimilor. Este cunoscut și sub denumirea de glicerol și se folosește în diverse domenii, cum ar fi industria chimică, medicina și parfumeria. Este un element important în terminologia chimică, fiind adesea utilizat în compuși chimici. Se extrage din grăsimi sau poate fi produs sintetic prin tratarea propenei. Este un solvent și are un gust dulceag.

In terminologia chimică, se folosește prefixul „glicero-” pentru a indica originea sau compoziția unui compus chimic, provenit de la glicerină. Acest prefix este specific pentru termenii științifici.

Glicerină poate fi, de asemenea, o băutură alcoolică, însă aceasta este utilizată în mod figurat și cu o conotație glumeață în acest sens.

Este important de menționat că glicerină este și un corp lichid gras, puțin mobil, incolor, dulceag și obținut prin saponificare a corpurilor grase. Are un punct de topire de 17°C și un punct de fierbere de 290°C. A fost descrisă pentru prima dată de chimistul Scheele în 1779, iar în 1855, Berthelot a demonstrat că este un alcool tricarboxilic. Este folosită în medicină și în parfumerie și este ingredientul principal în fabricarea nitroglicerinei, dinamitei, cernelei și altor produse.

Deși este obținută din grăsimi, glicerină nu are un miros și este incoloră. Datorită acestor caracteristici, este folosită în industria cosmetică, farmaceutică și a explozibililor, precum și în alte ramuri ale industriei.

În plus, termenul „glicerină în parlament” este o expresie internațională utilizată pentru a desemna o persoană beată, care poate deveni o potențială victimă pentru infractori.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.