Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Glicină

Sinonime

  • GLICÍNĂ
  • glicocol

Definiție : Glicină

GLICÍNĂ este un substantiv feminin care are mai multe sensuri și semnificații. Primul sens se referă la o plantă decorativă agățătoare, cu flori albastre și parfumate, asemănătoare cu ale salcâmului. Această plantă aduce un aspect estetic și frumos în grădini sau în alte spații exterioare. Persoanele care o admiră apreciază frumusețea și parfumul florilor sale. Termenul este de origine franceză și latină.

Al doilea sens al cuvântului GLICÍNĂ este folosit în domeniul fotografiei, fiind vorba despre o pulbere albă, cristalină și solubilă în apă în prezența unei substanțe alcaline. Această pulbere este utilizată ca reductor în procesul fotografic.

Există și o altă utilizare a termenului GLICÍNĂ în chimie, unde se referă la glicină, o substanță chimică, al cărei sinonim este glicocol. Este o pulbere solubilă în apă și este utilizată în diverse procese chimice sau farmaceutice.

În plus de sensurile anterioare, GLICÍNĂ este și numele unei plante specifice, iar anumită specie a acestei plante, cunoscută sub numele de glicina chinezească (wistaria chinensis), este foarte apreciată pentru frumoasele sale flori albastre sau violete, așezate în formă de struguri. Această plantă este adesea utilizată în scopuri decorative pentru a îmbogăți frumusețea spațiilor exterioare.

În concluzie, termenul GLICÍNĂ are multiple semnificații și este folosit pentru a denumi o plantă decorativă agățătoare, o pulbere utilizată în fotografie și o substanță chimică. Fiecare sens are particularitățile și domeniile sale de utilizare.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.