Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Glis

Sinonime

  • chițcan
  • guzgan-de-munte

Definiție : Glis

Glis este un cuvânt care poate avea mai multe semnificații, în funcție de context. În general, se referă la acțiunea de a aluneca sau de a se mișca într-un mod lin și ușor. De asemenea, poate desemna o unealtă sau un dispozitiv care facilitează alunecarea sau mișcarea pe o suprafață.

Un sens comun al cuvântului glis este asociat cu sporturile de iarnă, în special cu schiul. Astfel, glisul poate fi definit ca fiind acțiunea de a aluneca pe zăpadă sau pe gheață, utilizând schiuri sau alte echipamente speciale. Este o modalitate de deplasare rapidă și eficientă în mediul montan în timpul sezonului de iarnă.

În domeniul muzicii, glis se referă la o tehnică utilizată în cântatul pe instrumente cu corzi, cum ar fi chitara sau pianul. Aceasta constă în alunecarea de-a lungul corzii pentru a obține un sunet legato și fluent. Glisul poate fi folosit pentru a crea efecte deosebite sau pentru a conecta notele într-un mod expresiv.

O altă semnificație a cuvântului glis poate fi legată de mișcarea fluidă și lină a unui obiect, cum ar fi un autovehicul sau un animal în derivă. Poate desemna, de asemenea, mișcarea sau alunecarea unui obiect pe o suprafață, cum ar fi o fereastră glisantă sau o ușă culisantă.

Într-un sens figurat, glis poate fi folosit pentru a descrie o trecere rapidă și fără efort de la o situație la alta sau trecerea ușoară peste o problemă sau o dificultate. De asemenea, poate însemna a evita sau a ocoli armonios o situație tensionată sau conflictuală.

În concluzie, glis este un cuvânt cu multiple semnificații care se referă în general la acțiunea de a aluneca sau de a se mișca ușor și fluent. Poate fi utilizat pentru a descrie atât mișcarea fizică, cât și figurată, într-o varietate de contexte diferite.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.