Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Gorilă

Sinonime

  • bodyguard

Definiție : Gorilă

Gorilă este un substantiv feminin folosit pentru a desemna cea mai mare si puternica maimuta antropoida, originara din Africa. Cuvantul provine din limba franceza (gorille) si italiana (gorilla) si se presupune ca a fost creat pe baza termenului „gorila” folosit de catre exploratorul francez Hamone pentru a descrie oamenii parosi pe care i-a intalnit in timpul explorarilor sale prin Africa, inainte de secolul V inainte de Hristos.

Aceasta maimuta antropoida este cunoscuta pentru dimensiunile sale impresionante. Gorila este cea mai inalta maimuta, masiva, cu brațe enorme și picioare scurte. Blana lor este de culoare neagra. Desi este fricoasa si nu foarte inteligenta, gorila poate deveni periculoasa atunci cand este ranita, luptand cu ferocitate pentru a se apara.

Gorila traieste in padurile umede si dense ale Africii ecuatoriale. Este considerata una dintre cele mai importante specii de animale din regiunea tropicale a Africii. Exista mai multe sub-specii de gorile, cum ar fi gorila muntelui si gorila de campie, fiecare avand particularitati si adaptari specifice mediului in care traieste.

In unele contexte, termenul „gorila” poate fi folosit si pentru a desemna un bodyguard sau o garda de corp. Aceasta interpretare este mai des intalnita in limba engleza si poate avea o conotatie peiorativa, indicand caracterul brutal sau autoritar al persoanei in cauza.

Este important de mentionat ca, in cazul in care nu este disponibila nicio definitie pentru acest cuvant in sursele consultate, nu vom oferi nicio informatie.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.