Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Grăbit

Sinonime

  • iute
  • zornic
  • accelerat
  • des

Definiție : Grăbit

Grăbit, -ă adj. Este un termen utilizat pentru a descrie ceva făcut în grabă sau în pripă: lucru grăbit. De asemenea, poate fi folosit pentru a descrie o persoană care se grăbește, care merge foarte repede pentru a ajunge undeva la timp.

Grăbit vb. intranz. și tranz. Aceasta se referă la acțiunea de a face pe cineva să acționeze mai repede sau de a se acționa mai repede, de a se grăbi sau de a zori. De asemenea, poate însemna și a face ceva în mod pripit sau în grabă.

Grăbi vb. tranz. și intranz. Acest verb reflectă acțiunea de a acționa sau de a face pe cineva să acționeze mai repede, de a-și iuți mișcările sau de a face să-și iuțească mișcările și mersul. De asemenea, poate însemna a duce la îndeplinire o treabă, un fenomen sau să se întâmple mai repede, a urgenta, a zori, a accelera sau a devansa. În plus, poate fi folosit pentru a exprima forțarea sau acțiunea de a face ceva în mod pripit.

Grăbi vb. refl. intranz. și tranz. Acest verb se referă la acțiunea de a acționa sau de a face ceva prea în grabă sau fără prea multă chibzuială, de a se pripi sau de a merge foarte repede pentru a ajunge undeva la timp. Poate fi folosit și pentru a indica acțiunea de a da zor sau de a-și iuți mișcările.

Grăbi vb. tranz. Acest verb se referă la acțiunea de a face repede o acțiune, de a-și iuți mișcările pentru a ajunge cât mai repede undeva sau pentru a încheia cât mai repede ceva, de a da zor. De asemenea, poate fi folosit pentru a face să fie, să se întâmple sau să se săvârșească mai curând, mai repede, a urgenta, a accelera.

Grăbi vb. Acesta este un verb reflexiv care indică acțiunea de a face sau de a se acționa (mai) repede, de a-ți iuți mișcările pentru a ajunge cât mai repede undeva sau pentru a încheia cât mai repede ceva.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.